Februarie, 2012

 

Dragi parinti,

Continuam sirul scrisorilor de informare in dorinta de a a zugravi, cat mai bine, activitatea pe care noi o desfasuram cu atata bucurie, alaturi de copii, zi de zi.

Fiecare lucru din lume are menirea lui: florile ne incanta cu parfumul si frumusetea  lor, animalele ne ofera prietenia lor; toate  lucrurile care ne inconjoara ne sunt folositoare si ne place sa invatam despre ele.

Temele pe care am ales sa le abordam in cadrul in cadrul samlingului au scopul de a  imbogati cunostintele copiilor si a-i  pregati pentru viata.

In luna ianuarie, ,,Am calatorit in zona polara” prin intermediul prezentarilor power point. Am aflat ca la poli, apa isi schimba forma, din stare lichida in solida; am facut cunostinta cu eschimosii si ne-am jucat cu animalele specifice acestei zone.

Tema ,,Micii chimisti” ne-a ajutat sa transformam propria sala intr-un laborator de chimie, in care am experimentat cum un balon poate fi umflat cu ajutorul bicarbonatului si a otetului; am fost de-a dreptul uimiti sa observam cum coaja oului tinut in otet dispare si am facut multe alte experimente.

,,Cum cheltuim banii?” a fost o tema ne-a apropiat de realitatea economica. Am invatat sa recunoastem bancnotele, sa numaram banii, am inceput sa intelegem ce inseamna a economisi si am exersat regulile de comportare ,,La cumparaturi”.

,,Cele 7 minuni ale lumii” ne-au facut sa privim lumea antica cu alti ochi. Si de aceasta data, tehnologia moderna ne-a fost alaturi. Prezentarile power point ale Piramidelor din Gizeh, ale Gradinilor suspendate ale Semiramidei, Templul Zeitei Artemis, toate ne-au incantat privirea prin frumusete si grandoare, demonstrandu-ne ca inca din trecut oamenii au fost priceputi si creativi.

Tema ,,Iubirea pe intelesul copiilor”, prin povestile terapeutice, ne-a  ajutat sa intelegem si sa dezbatem tipurile de relatii de iubire care apar intre copil-parinti, copil-bunici, copil-animalul de companie, precum si modalitatile in care acestea se pot manifesta: prin mangaieri, pupici, oferirea unor cadouri si petrecerea timpului alaturi de cei dragi, intr-un mod placut.

,,Ziua si noaptea” au fost create de Dumnezeu in folosul oamenilor si vietii de pe Pamant. Am descoperit impreuna care sunt activitatile pe care le putem desfasura pe parcursul zilei, am aflat ca noaptea organismul trebuie sa se odihneasca, am aflat care sunt astrele care guverneaza ziua si noaptea si ne-am exersat imaginatia prin lucrari practice.

Fiecare zi la Casa Minunata este o bucurie. Va multumim ca ne sunteti alaturi si primim cu drag opiniile si sugestiile dumneavoastra.

 

Cu respect, in numele intregii echipe,

Adriana du Plessis                           Anamaria Pop Cotuna

Facebook Youtube