Descarca versiunea PDF.

Decembrie 2014

La finalul unui an binecuvantat dorim sa multumim parintilor, prietenilor din Clubul Lions și celorlalti prieteni ai Casei Minunate, pentru sprijinul si increderea acordate. Copii si cadre didactice au muncit impreuna din greu, dar si părinții au avut un rol important pentru obtinerea succesului.

Adeseori suntem întrebați: De ce educație incluzivă ?

Deoarece „Educația incluziva este o noua abordare a școlilor în care toți copiii se dezvolta si învața prin angajare si participare. Noi credem că toate școlile bune ar trebui să se bazeze pe practicii care sa sprijine dezvoltarea copilului din toate punctele de vedere" (Dr. Tim Loreman, Profesor la Colegiul Universitar Concordia din Detroit).

Copiii ating potentialul lor atunci cand fac parte din medii în care simt apartenenta si apreciere. Educația incluziva subliniază ideea că toți copiii cu nevoi educaționale speciale trebuie integrați în sistemul clasic de învațamant și nicidecum tratați în moduri umilitoare sau discriminatorii. Fiecare professor care citește asta știe cât de dificil este de realizat acest lucru, dar odata început acest proces, nu exista cale de întoarcere.

În această luna am învațat despre generozitate. Copiii au donat din jucariile lor altor copii mai puțin norocoși și a fost o adevarata satisfacție văzându-i cu câtă bucurie și-au adus darurile.
Pregatirea biscuiților noștri de Craciun a devenit o tradiție și mulți părinți au participat si in acest an. Aici avem rețeta, solicitata de unii dintre dumneavoastra, a faimoșilor noștri biscuiți suedezi numiți „pepperkakar".
Veti avea nevoie de :

  • 100g unt
  • 100g zahar brun
  • 200g miere
  • o lingurița ghimbir macinat ( si/ sau cardamom)
  • o lingurița scorțișoara macinata
  • ½ lingurița cuișoare macinate
  • 2 lingurițe bicarbonat de sodiu
  • 1 ou
  • 500g faina alba

 

Într-o cratița punem la fiert zaharul, mierea și condimentele.
Adaugam bicarbonatul de sodiu și le turnam peste unt. Amestecam până când untul se topește. Spargem oul și adaugam încet faina cernuta. Framantam aluatul pana este bine omogenizat. Luam cam un sfert din aluat și îl întindem aproximativ 3 mm grosime. Folosim diferite forme pentru a taia aluatul și-l așezam în tava pe hartie de copt. Se coace în cuptorul preîncalzit la 180 grade timp de 10- 15 minute. Se decoreaza dupa ce se racesc.

Tuturor care sunteți aproape sau departe, Craciun Fericit și La multi ani!

Cu drag, echipa Casei Minunate

Facebook Youtube