povestea-noastra

 

Echipa noastra

Board-ul fundatiei

board -_Lars_Hornberg_-_Presedinteboard -_Adriana_du_plessis_-_Secretarboard -_Christer_Falt_-_Membruboard -_Rodica_Dacin_-_Membru
Lars Hornberg
Founder
Adriana du Plessis
President

Christer Falt
Co-Founder
Vice-President

Rodica Dacin
Member

 

 

Personalul de specialitate

board -_Adriana_du_plessis_-_Director

board -_Adrian_Sateanu_-_director_adjunct

board -_Anamaria_Pop-Cotuna_-_director_educativ

board -_Adrian_Peres_-_kinetoterapeut

Adriana du Plessis 
Director

Adrian Sateanu 
Director adjunct

Anamaria Pop-Cotuna 
Director educativ

Adrian Peres
Kineto- terapeut

board -_Liana_Hodisan_-_educatoare

 

board -_Anamaria_vataman_-_educatoare

board -_Ioana_Corha_-_educatoare

Liana Hodisan
Educatoare

Bianca
Besu
Educatoare

Anamaria Vataman 
Educatoare

Ioana Corha
Educatoare

 

 

  

Personalul administrativ

board -_Eniko_Laszlo_-_asistent_educatieboard - Edith Csoka - asistent aducatieFlorica Nerghes 100 Nicoleta Lazea - Ingrijitor
Eniko Laszlo
Asistent educatie
Edith Csoka
Asistent educatie
Florica
Nerghes
Ingrijitor
curatenie
Nicoleta
Lazea
Ingrijitor
curatenie

 

 

    In Octombrie 1994, Fundatia Speranta, cu sprijinul Clubului Lions Suedia, a oferit copiilor cu dizabilitati din Oradea, gradinita Casa Minunata. Inainte de 1990, copii cu dizabilitati, mai ales psihice, erau institutionalizati in conditii improprii care privau copilul de drepturile sale la o viata demna si ingreunau si mai mult o dezvoltare deja deficitara. Doi ani mai tarziu s-a deschis scoala primara. Atat gradinita cat si scoala primara au dobandit in anul 2008 acreditarea Ministerului Educatiei si Inovarii.

    Casa Minunata a creat un nou model de abordare a copilului cu intarzieri grave in dezvoltare, un model inspirat din experienta occidentala si adaptat nevoilor familiilor din comunitatea noastra. Programele pedagogice moderne sunt elaborate in mod individualizat si au in centrul lor copilul, cu particularitatile sale si modul sau unic de comunicare si relationare.

    Prin munca sa, dezvoltata de-a lungul celor 16 ani de activitate,echipa scolii noastre a urmarit integrarea sociala, pentru ca in opinia noastra, copilul cu handicap, asemeni tuturor copiilor, este o parte importanta a comunitatii si identitatii noastre. Comunicarea si relationarea sociala nu sunt posibile atunci cand copiii sunt tinuti departe unii de altii, segregati, inchisi in "institutii speciale". Pentru a promova principiile integrarii active, Casa Minunata a devenit in anul 2006 o scoala inclusiva, probabil prima la acest nivel, din tara.

Facebook Youtube